Nieuws

Eerherstel Joodse begraafplaats Zeeburg

Zondag 30 oktober vond er een prachtig initiatief plaats op de Joodse begraafplaats Zeeburg in Amsterdam. Hier hebben Joodse en Marokkaanse jongeren een start gemaakt met het opknappen van de vervallen begraafplaats. De komende vijf zondagen zullen zij samen verder gaan met deze omvangrijke klus. Doel van deze samenwerking is te laten zien dat Marokkaanse en Joodse jongeren prima samen kunnen werken.

Het initiatief kwam tot stand door een samenwerking tussen jongerenwerker Saïd Bensallam (Stichting Connect) en Frans Stuy, die iets wilden doen om het slechte imago van Marokkaanse jongeren op te krikken. Via de Joodse historicus Jaap Meijer kregen zij contact met de rabbijn Marcel Mock van de Stichting Eerherstel Joodse Begraafplaats Zeeburg. Zij besloten de handen ineen te slaan.

MeetingMoreMinds heeft op de achtergrond een verbindende rol gespeeld om dit project te realiseren. Het is een initiatief in de lijn van ‘alternatieve interventies’, waar we laten zien dat er andere manieren zijn om jongeren te bereiken en hen te motiveren. Jongeren worden te vaak in een kwaad daglicht gesteld en er wordt te vaak alleen gekeken naar strafrechtelijke trajecten om ontspoorde jongeren op het rechte pad te krijgen.

Klik hier voor het videoverslag en hier voor een foto-impressie.