Nieuws

Prof. dr. Annemieke Roobeek spreekt op CPA congres “De Burger in Beeld”

 

Prof. dr. Annemieke Roobeek heeft op donderdag 2 februari 2017 in de Rode Hoed in Amsterdam gesproken op het CPA congres ‘De Burger in Beeld: Privacy dilemma’s voor een effectieve en efficiënte organisatie’. In haar presentatie ging ze in op de kansen die verantwoorde toepassingen van Big Data onderzoek  bieden om met publieke en private partijen samen te werken aan prospectief beleid. Denk daarbij aan grote thema’s zoals de transformatie naar een circulaire economie of het werken aan een gezonde samenleving. Haar aanpak van verantwoord Big Data onderzoek is gebaseerd op FinPro, een meerjarenonderzoek naar onzichtbare onveiligheid en financiële fraude waar zij gedurende 4 jaar leiding aan gegeven heeft. Het CPA congres in de Rode Hoed werd goed bezocht, er waren ongeveer 250 aanwezigen.

20170202_134447 (002)