Nieuws

Presentatie "De kracht van samenwerking in ecosystemen voor Feeding & Flowering Cities" gegeven door Annemieke Roobeek op bijeenkomst MVO

Slide feeding and flowering cities18 april 2017 gaf Annemieke Roobeek een zeer goed ontvangen presentatie tijdens de ronde tafel bijeenkomst ‘Feeding Cities’, georganiseerd door MVO Nederland en het Food & Business Knowledge Platform (F&BKP). Over de hele wereld, vooral buiten het Westen, neemt de verstedelijking rap toe en in de nabije toekomst zullen wij meer en meer zogenaamde ‘Mega Cities’ gaan zien. Om de honger van deze steden te stillen zullen we meer moeten samenwerken en met creatieve oplossingen en innovatieve productiesystemen moeten komen.

De ronde tafel bijeenkomst had als doel om  te kijken hoe het Nederlandse MKB  hier op in kan spelen. Het onderwerp van de presentatie van Annemieke was ‘De kracht van samenwerking in ecosystemen’. Hierin benadrukte zij dat er voor Nederlandse bedrijven in de glastuinbouw enorme kansen liggen, mits zij gaan samenwerken binnen ecosystemen om zo effectief hun kennis en kunde te exporteren naar deze Mega Cities.

Voor meer informatie over het verloop van deze bijeenkomst, de presentaties en de getrokken conclusies kunt u kijken op de website van MVO Nederland:

http://mvonederland.nl/nieuws/hongerig-groeiende-megastad-vraagt-om-krachtenbundeling-mkb