Big Data & Collectieve Intelligentie: Onzichtbare onveiligheid Rotterdam

Met nieuwe technieken en het gebruik van Big Data kunnen patronen van ondermijning ontdekt worden. Samen met FinPro en NPRZ heeft prof. dr. Annemieke Roobeek gewerkt aan een Big Data experiment om onzichtbare onveiligheid in Rotterdam-Zuid aan te pakken.

Zie hierover:

 • Prof. dr. Annemieke Roobeek bij Van Liempt Live over Big Data experiment FinPro/NPRZ
  Maandagavond 9 mei 2016 was Prof.dr. Annemieke Roobeek te gast bij Van Liempt Live op RTL Z om te praten over het Big Data experiment met FinPro en NPRZ in Rotterdam-Zuid. Dit naar aanleiding van de publicatie van het Financieel Dagblad daarover eerder op de dag.
  Bron: RTL Z, mei 2016
 • ‘Zolang onveiligheid onder de radar blijft, ettert het door’
  Kinderdagverblijven die alleen op papier bestaan, drugskoeriers die allemaal van dezelfde huisarts in een ander stadsdeel recepten krijgen, één BSN-nummer op verschillende postcodes of juist tientallen inschrijvingen van volwassenen op één adres. Het is een greep uit de resultaten die het bigdataproject Collectieve Intelligentie/FinPro in Rotterdam-Zuid heeft opgeleverd.
  Bron: Financieel Dagblad, mei 2016
 • FinPro geeft met verantwoorde big-datamethoden zicht op onzichtbare onveiligheid
  Met nieuwe technieken kunnen patronen van ondermijning ontdekt worden. Prof. dr. Annemieke Roobeek beschrijft hoe FinPro interessante aanwijzingen voortbracht voor het gerichter inzetten van menskracht en middelen voor prospectief veiligheidsbeleid en het tegengaan van systeemfraude.
  Bron: het Tijdschrift voor de Politie, november 2016