Nieuws

Cloud Computing

Cloud Computing is een slimme manier om data op te slaan via een internationaal computernetwerk. Door dit netwerk te koppelen aan verschillende type software kan het gebruikt worden als een uitgebreid opslagruimte. De mogelijkheden zijn onbegrensd. Maar alle onbegrensde mogelijkheden vreten ook energie. Het is nu zaak om te zorgen dat in die energiebehoefte duurzaam wordt voorzien. Onduidelijk is nog wiens verantwoordelijkheid het is om daarvoor te zorgen: overheid, bedrijven of consumenten. Samen met Wubbo Ockels (hoogleraar duurzame technologie TU Delft), Aart van Veller (Wij zijn Koel), Geleyn Meijer (Logica) discussiert Annemieke Roobeek over de mogelijkheden van cloud computing en het energiedilemma dat dit met zich meebrengt. Klik hier voor de uitzending op RTLZ XL.