Nieuws

Moderne Medezeggenschap

 

 

De 7e cyclus van het Nyenrode Executive Programma Moderne Medezeggenschap is gestart. Dit programma is gericht op de top van het medezeggenschap die zich wil professionaliseren op het gebied van strategie, governance en actuele onderwerpen voor de medezeggenschap. Samen met Drs. Winfried Bouts is Prof. dr. Annemieke Roobeek kerndocent van dit succesvolle programma.
In het eerste blok hebben we mogen horen van Ine Gevers over Robot Love en de invloed van Robots en AI op de manier van werken van de medezeggenschap. Gevers vertelt over de beperkte kennis die wij eigenlijk hebben van de technologie om ons heen, en stelt de centrale vraag: Waar moeten we het meest bang voor zijn, robots die op mensen lijken of mensen die op robots lijken?
Onder professionele begeleiding van Mr Marian van Eck is er aan de hand van een casus in korte tijd een deep dive genomen in het Arbeidsrecht. Centraal staan recente ontwikkelingen in arbeidsverhoudingen en -voorwaarden en diens relevantie voor moderne medezeggenschap.