Nieuws

Masterclass Veilige werkcultuur voor iedereen

Er zit meer achter een individuele klacht over ongewenst gedrag. Vaak is het een tipje van een ijsberg. Met de recente aandacht voor dit thema, zullen bedrijven en organisaties volop aan de slag moeten om een veilige werkcultuur voor iedereen te scheppen.

Het is een lastig onderwerp dat niet afgedaan worden met de verwijzing naar een vertrouwenspersoon. Een veilige werkcultuur wordt met elkaar gemaakt, gevoeld en beleefd.

Wat maakt een werkcultuur veilig en wat vereist dat van de top? Hoe adresseer je blinde vlekken? Wat maakt een veilige, inclusieve werkcultuur anders dan het bekende afvinken van de lijstjes voor technische veiligheid (safety)? Hoe bouw je een veilige werkcultuur op in een diverse en inclusieve samenleving? Wat betekent dat voor de aansturing, het toezicht en het actief uitdragen van de gewenste normen en waarden?

Tijdens de masterclass krijg je zicht op de veranderende context waarom een “Veilige werkcultuur voor iedereen” zo actueel geworden is en krijg je praktische tools om direct toe te passen, want een veilige werkcultuur uitstellen is geen optie.

 

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u terecht op de programmapagina van Nyenrode